maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kesä startataan Joensuussa


Mira tosiaan muutti jo joku aika sitten Outokummusta Joensuuhun ja nyt pääsin itsekin sinne vierailemaan. Olen ollut huolissani tämän kesän ohjelmasta, suurimpana pelkona tekemisen puute ja yksinäisyys, mutta näillä näkymin se pelko on osottautunut turhaksi. Oli jopa hieman hankaluuksia ajoittaa tätä matkaa, mutta onneksi sain asiat sumplittua niin, että sain jopa tyhjennettyä kaksi ylimääräistä päivää. Lähdin siis viime tiistaina lähes suoraan yhden tapaamisen jälkeen kohti juna-asemaa Islan ja tavarapaljouden kanssa. Mainittakoon tässä välissä siitäkin, että tuolla tapaamisessa sovittiin, että aloitan koulun elokuussa, iik! /o\ Kyseessä on vuoden kestävä valmentava koulutus. Tekee hyvää aloittaa koulunkäynti tuollaisesta kahden vuoden opiskelutauon jälkeen.


Tapani mukaan stressasin junamatkaa ihan vietävästi. Vaikka Islan kanssa matkustaminen on yhtä juhlaa niin aina on pieni pelko, että jokin menee vikaan. Onneksi sain matkustaa koko matkan käytännössä tyhjässä junavaunussa. Valitettavasti olen nykyään vain niin kärsimätön ihminen, että viimeiset tunnit meni aika levottomissa tunnelmissa... :D Joskus vielä tykkäsin matkustaa junalla ja se oli niin rentouttavaa, oi voi.
Mira on työharjoittelussa, joten vietin päivät neljään asti itekseni. Käytiin kyllä joinakin päivinä ruokatauoilla yhdessä syömässä ja muina päivinä Mira tuli kotiin tunniksi keskellä päivää. Käytiin parina päivinä Dolly nimisessä hampurilaispaikassa ja suosittelen sitä kyllä kaikille, jos joskus Joensuuhun päätyy. Ensimmäisellä kerralla tehtiin virhe ja tilattiin ateria isompana (maksoi vain 70 senttiä enemmän!) ja ranskalaisia oli ihan mielettömän paljon. Niitä oli normaalikokoisenakin jo niin paljon, että hyvä kuin jaksoi kaikkea syödä. Aterioiden hinnatkin olivat halvempia kuin esimerkiksi Hesessä. 
      Käytin myös koirat aina päivälenkillä yksin ollessani. Oli niin kuumia päiviä, etten ihan mahdottoman pitkiä lenkkejä viitsinyt tehdä, mutta sen verran kuitenkin että pääsin vähän tutkimaan Joensuuta. Vaikuttaa mukavalta kaupungilta, vaikka saisi kyllä olla hieman lähempänä Helsinkiä..! :D Ja lopun aikaa katselin O.C:ta, joten päivät menivät nopeasti eikä tullut tylsää yksin.
Yhdessä tehtiin tavanomaisia asioita. Tällä kertaa ei ollut mitään yhteistä tv-sarjaa mukana, mutta katsottiin My Little Ponyä siihen asti, mitä jaksoja oli viime kerran jälkeen tullut ja parit (huonot) kauhuleffat. Pelattiin myös Yoshi's Woolly Worldia... Ja sitä pelattiinkin urakalla. Tykästyin siihen niin paljon! :D Harmi, ettei ihan ehditty kokonaan läpi pelaamaan, vaan jäljelle jäi vielä yksi world. Tykkään peleistä, mitä voi pelata co-opina ilman, että täytyy kuitenkaan kilpailla mistään. Ja tämä oli tarpeeksi simppeli, mutta silti niin koukuttava.

Oli kyllä niin mukava tapa aloittaa kesänvietto. Mukava irtiotto taas arjesta. Valitettavasti eilen junamatka takaisin ei ollut yhtä helppo kuin tulomatka, sillä vaunu oli täynnä koiria ja kissoja. Yksi koira ulisi koko matkan Joensuusta Helsinkiin. Onneksi minä ja Isla säästyttiin kamalilta vierustovereilta. Siinä kävi vain nainen tosi rauhallisen koiran kanssa ja lopuksi tuli nainen kissan kanssa. Isla ei ollut kummastakaan moksiskaan. Alkumatkasta oli kyllä stressaantunut ulisevan levottoman koiran takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti