keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Työharjoittelun jälkipuinti

Avasin tilaustyöt Deviantartissa.

Perjantaina oli viimeinen päivä työharjoittelussa, jossa olin siis kaksi viikkoa kuten olen täällä jo pariin kertaan maininnut. Olin läheisessä eläinkaupassa ja viihdyin siellä todella hyvin! Valitettavasti kaksi päivää meni sairastellessa, joten jo valmiiksi lyhyt aika lyheni entisestään, mutta olen kuulemma tervetullut sinne uudestaankin, mikäli harjoittelupaikalle tulee tarvetta olemaan!

Aluksi pelkäsin, että noin pienessä liikkeessä on vaikea keksiä joka päivä tekemistä, etenkin kun jo parissa päivässä olin järjestellyt ja siistinyt lähes kaikki hyllyt. Vaikka välillä sellaisia hetkiä tulikin, ettei ollut mitään tehtävää, en kuitenkaan kokenut olevani tiellä tai häiriöksi niinkuin esimerkiksi kasilla suoritetussa Tet-harjoittelussa aikoinaan kävi.
      Suurimmaksi osaksi hommaani oli hyllyjen siistiminen ja järkkääminen ja tavaroiden purkaminen. Siivosin myös akvaarioiden koristeita, pumppuja ja laseja. Siistin myös kasveja paikoilleen ja keräsin mahdolliset kuolleet kalat pois. Ja kun järjestelmällisyyteni tajuttiin, sain järkätä eri tuotteita siististi näytille kuten kissanruuat, valjaat, akvaariotavarat jne :D Valjaat ovat nyt hienosti koon ja värin mukaan telineessä. Muutamia asiakkaitakin tuli neuvottua aina välillä.
      Suosikkihommiksi jäi kanin kynsien leikkaaminen ja myyjän koiranpennun ulkoiluttaminen. Avustin myös yhden hankalan koiran kynsien leikkaamisessa, mutta luonnollisesti leikkasin heti suoneen ja häpesin itseni maan alle |D Akvaarioidenkin kanssa puuhailu oli myös yllättävän mukavaa! Tosin ainahan mä olen kaloista pitänyt.
      Tykkäsin paljon ilmapiiristä tuolla. Kaikki ihmiset oli mukavia eikä kahden viikon aikana kohdalle osunut yhtäkään raivostuttavaa asiakasta. Harmi, että mulla kestää aikani ryömiä ujokuplastani pois, eli vasta tokan viikon loppua kohden aloin pääsemään kunnolla sosiaalisuudessa vauhtiin ja sitten harjoittelu loppuikin :D Alla lukee saamani arvostelu!

"Laura on erittäin yhteistyökykyinen ja erittäin soveltuva eläinkaupan alalle. Hän on suorittanut kaikki hänelle annetut työtehtävät ahkerasti ja huolellisesti. Laura on toiminut vastuullisesti ja ollut oma-aloitteinen ja kiinnostunut alalle. Erityismaininta loistavasta järjestelmällisyydestä tavaroiden hyllyttämisessä ja järjestelyssä. Suosittelen häntä jatkamaan alalla lämpimästi."
Tiesin jo ekan päivän jälkeen, että tulen haluamaan jokaista eläintä vähintäänkin kerran ja niin tulikin käymään. Aluksi ihastuin yhteen talvikkoon ja halusin sen ja pikkuhiljaa kiintymykseni siirtyi kahteen gerbiilityttöön. Sen jälkeen kun sain luvan käsitellä eläimiä olinkin jokaisessa välissä käsi terraariossa hipelöimässä milloin mitäkin.
      Kun palasin töihin parin päivän sairastelun jälkeen, sinne oltiin tuotu kolme pientä kaninpoikasta. Sulin niiden söpöyden edessä heti, mutta kun otin niitä syliin, rakastuin ihan täysin harmaaseen poikaan. Loppupäivät menikin paljolti pupun parissa ja ahdistus valtasi heti mielen, jos kuulin jonkun puhuvan siitä pupusta ja kuinka tahtoisivat sen itselleen.
      Viimeisenä päivänä uskalsin sitten kaiken tuskailun jälkeen isälleni soittaa ja yllättäen se suostuikin pupun hankintaan heti? Ei tarvinnut taivuttelua, lähinnä toivoi että siivoilisin marsujen häkkiä vähän useammin. Itku kurkussa meninkin sitten ilmoittamaan, että varaan harmaan pupun itselleni ja heti työpäivän päätteeksi kiidätin sen kotiin ´u`

Pupuherralla ei vielä ole nimeä, mutta se on pienen pieni palleroinen ja suurimmaksi osaksi hermeliini. Sen vanhemmat on eniten mun kanssa työskennelleen myyjän omistamia nvn Todella reippaasti on kotiutunut ja vetää jo hirveää rallia huoneessa vapaana ollessaan. Ei pelkää Islaakaan yhtään ja tulee heti muakin katsomaan, jos menen lattialle sen kanssa istumaan. Oon niin iloinen tästä pumpulipallosta ;o;

2 kommenttia:

  1. Kiva että meni noin mukavasti! Ja ihana uusi perheenjäsen ;v;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans tosi ilonen :> Kannustaa kyllä hakemaan samanlaiseen työhön ihan vakituisestikin!
      Ja niin on! Tosi kesy ja sosiaalinen ja aaaa `u´ ♥

      Poista