perjantai 15. huhtikuuta 2016

Matka Tallinnaan

Äiti oli saanut töistä ilmaisen matkan Tallinnaan ja se kysyi haluaisinko lähteä sen kanssa käymään siellä. Tehtiin samanlainen matka joskus 2011 ja silloin siellä oli ihan mukavaa, joten päätin lähteä mukaan. Isä oli aluksi myös tulossa, mutta se perui lopulta eikä jaksanutkaan lähteä. Oli oikeastaan mukava mennä kahdestaan, koska en usko että meillä olisi isän kanssa intressit natsannut yhteen, itse kun tahdoin lähinnä mennä vaatteita katsomaan. :D
      Matka piti hoitaa tämän kuun puolella, joten äiti varasi sen meille viikko sitten ja otti torstain töistä vapaaksi. Itsellä on torstai aina tyhjä päivä, joten mun tarttenut muuta kuin valmistautua henkisesti. Aluksi vähän ahdistikin enkä ollutkaan ihan oikealla fiiliksellä lähdössä, lähinnä kiireisen keskiviikon takia mutta onneksi torstai aamuna olo oli jo muuttunut.


Paras asia keväässä on, kun aurinko alkaa paistamaan aamuisin ja herääminen on helppoa. Olin laittanut herätyksen yhdeksäksi, mutta heräsin reilusti ennen sitä omia aikojani. Sää oli nätti, mutta viileä joten pelkäsin Tallinnassa tulevan kylmä, mutta onneksi siellä oli oikeastaan lämpimämpi ja tarkeni hyvin. 
      Laiva lähti puoli kaksitoista ja matka kesti kaksi ja puoli tuntia. En ollut syönyt aamupalaa ja äidilläkin oli nälkä, joten napattiin vähän evästä heti laivassa ja kierreltiin vähän kauppoja. Katsottiin myös, jos löydettäisiin mukava istumapaikka jostain, mutta päädyttiin lopulta meidän minihyttiin. Molempia alkoi väsyttämään ja nukuttiin koko menomatka :D
Tallinnassa kierreltiin kauppoja ja itse koin taas kulttuurishokin päällekäyvien myyjien takia. Sanoin vitsillä äidille, että alkaisi keräämään maatuskoja ja myyjä riensi näyttämään ja availemaan niitä. Putin-maatuska olisi kyllä ollut aika hehkeä..! Myyjien yrityksistä huolimatta kumpikaan ei löytänyt mitään. Itse koitin etsiä lompakkoa ja äiti laukkua. Löysin kyllä toisesta kaupasta nahkatakin alennuksesta ja äiti osti kumpparit. Ostin myös pari siideriä ja Breezeriä ja äiti osti lompakon ja siihen meidän shoppailusaldo jäikin.
      Laivassa meillä oli buffetvuoro heti lähdön aikaan ja itsellä olikin jo huutava nälkä. Söin niin paljon kalaa ja perunoita, että melkein halkesin. ´u` Voisin mennä laivalle vain tuon buffetin takia aina. Ruokailu kyllä vei viimeisetkin voimat ja koomailin telkkarin ääressä loppumatkan. Ratikka- ja metromatka kotiinkin meni melko lagisissa tunnelmissa, mutta matka oli itsessään todella mukava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti