perjantai 9. lokakuuta 2015

Fiilisten tuulettelua

Pahoittelut taas pidemmästä tauosta. Syy on taas tämä yleisin, eli oma mieliala vaan oli niin surkea ettei minkäänlaista kiinnostusta kirjoittamista kohtaan ollut. Eikä tässä pahemmin mitään kirjoittamisen arvoista ole tapahtunutkaan. Kävin kyllä Outokummussa ja nyt olen menossa sinne viikon päästä uudestaan, mutta en vaan saanut aikaiseksi kirjoittaa. Reissua ennen itseasiassa oli pidempi (jotain kaksi viikkoa..) kausi, kun olin ihan huippuhyvällä tuulella ja vastoinkäymisetkään ei lannistanut, mutta sitten alkoi tämä ankea lasku. Mulla saattaa hyvinkin olla päivän aikana joku pieni meno, jonka aikana olo on hyvänä, esim nään jotain kaveria, mutta kotiin palatessa makaan vaan sängyllä ja nukun suurimman osan ajasta. Tähän tarvittaisiin muutos, onneksi on tosiaan tuo matka tulossa. Rahahuolet painaa kyllä mieltä niin vahvasti tällä hetkellä, että toivottavasti saan ne pois mielestäni edes hetkeksi.

Saan romahduksia, vajoan pohjalle ja kerään itseni sieltä uudestaan ylös uskotellen, että kyllä tämä tästä. Vastoinkäymisten kasautuessa alan valmistautumaan uuteen romahdukseen ja joka kerta sieltä nouseminen on edellistä kertaa vaikeampaa. Koitan tarpoa tässä mudassa eteenpäin ja välillä tuntuu, että harteillani on omieni lisäksi myös muiden ihmisten huolet, jotka hidastaa tätä matkaa entisestään. Ketään en syytä, koska se ei ole kenenkään vika, että olen näin empaattinen ja huolehdin muista epäinhimillisen paljon, mutta joskus kannattaisi miettiä kuormittaako ympärillä olevia ihmisiä liikaa negatiivisuudellaan.
      Olen nähnyt netissä postauksia, missä ihmisiä sanotaan itsekkääksi, jos he kertovat masentuneen läheisen huolien vaikuttavan myös heihin ja mielestäni itsekkäämpää on ajatella, että ne eivät vaikuttaisi. Ketään ei missään nimessä saa syyllistää masentuneisuudesta, saati esittää tilanteen uhria, mutta joskus täytyy muistaa että maailma ei pyöri vain omien ongelmiesi ympärillä, vaan muillakin on omat arjen haasteensa ja, jos kuormitat jatkuvalla syötöllä heitä, tulee niistä selviytymisestä raskaampaa. Jatkuva huoli toisesta ihmisestä lamaannuttaa. Ota siis saamasi apu vastaan, mutta muista myös antaa sitä takaisin, älä vain vastaanota.

Olen aloittanut yhdessä nuortenryhmässä, missä käyn kahdesti viikossa ja siinä onkin mitä mun elämässä tällä hetkellä tapahtuu. Jonkin verran tulee kyllä kavereitakin nähtyä, mutta tällä hetkellä kaipaisi, ja tarvitsisi, enemmänkin sellaista rentoa sosiaalisointia ja olis ihan huippua, kun täällä lähellä asuisi joku kaveri joka tykkäisi mun kanssa aikaa viettää lyhyemmälläkin varoitusajalla. Tosi usein tulee fiilis, että tahtoisin katsoa leffaa jonkun kanssa tai vaikka käydä kävelyllä tai kiertelemässä kaupoissa, mutta ei mulla ole oikein ketään, ketä pyytää. Omaa syytähän tämä myös on, koska oon kovin awkward ihminen ja harvojen kanssa voin ottaa oikeasti rennosti.
      Yksinäisyys on perseestä. On kamalaa kuunnella mielen jatkuvaa kuiskintaa siitä, että en ole tarpeeksi hyvä. Olen väärän näköinen, tykkään vääristä asioista, puhun liikaa, puhun liian vähän... Lista jatkuu ikuisesti. En tiedä, mistä uusia kavereita voisi saada saati miten säilyä tarpeeksi mielenkiintoisena nykyisten silmissä. Jatkuva häpeä ja yksinjäämisenpelko tekee kaikesta niin vaikeaa. Miksei asiat voisi olla vain yksinkertaisia.

Kuitenkin, jotain toivoakin pilkottaa horisontissa, nimittäin olen saanut kutsun kouluhaastatteluun! Vaikka omaan pessimistiseen tapaani odotukset eivät ole korkealla tämän asian suhteen, säilytän mielessä pienen toivonkipinän, jos vaikka sieltä koulupaikka tärppäisikin. Mutta siitä kirjoittelen lisää vasta, kun asiat varmistuu suuntaan tai toiseen.

6 kommenttia:

  1. ootko yrittäny päästä töihin? se oikeesti voi helpottaa vaikka tuntuu et se tuottas vaan lisää huolenaihetta ja ahdistusta, mut mulla se on toiminut päinvastoin varsinkin jos tylsyys ja paikallaan oleminen on suurin tekijä joka aiheuttaa ahdistusta ja masennusta. töissä voi olla ihan joku muu ottamalla sen työroolin päälle, niin saa ns. lomaa omasta itsestä. ja rahaa tietysti. toki toinen asia on se miten saa töitä koska niitä ei saa ja SE on lannistavaa lähetellä 300 hakemusta ja päästä vaan yhteen tai kahteen haastatteluun saamatta paikkaa, mut ajattelin jos pääsisit esim. suhteilla vaikka jomman kumman vanhemman tai jonkun tuttavan työpaikkaan? tai jos koskaan tulee sellanen tilanne et jostain tarjoutuu töitä suhteilla niin kannattaa tarttua siihen ja kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot niin oikeessa, etenkin kun mun tilanteessa juuri yksi suurimmista ongelmista on yksinkertaisesti tekemisenpuute ja siitä johtuva ylipursuava turhautuneisuus. Plus siitä saisi juuri tuota rahaa, joka helpottaisi toista suurta murheenaihetta, eli rahahuolia.
      Näin jälkiviisaana ärsyttääkin, kun en heti kesän jälkeen alkanut lähettelemään työhakemuksia ja ahkerasti pyrkinyt töihin. Ajattelin vain että no jos pääsen opiskelemaan niin ei tarvitse. Tässä olisi kyllä ollut hyvin aikaa..

      Onneksi nyt on tuo ryhmä, jonka yksi tarkoituksista on tarjota pehmeä lasku niille, jotka on pitkään ollut tekemättä mitään, ettei yhtäkkiä tule liian suuri harppaus kun pitääkin olla joka päivä menossa töihin. Ja mistäs sitä tietää, jos tässä vielä ehtii jotain työtä tekemäänkin, vaikka opiskelemaan lopulta pääsisinkin! :D

      Kiitos todella paljon kannustavasta kommentista. Tällaisista tulee niin hyvä mieli! ♥

      Poista
    2. Joo sama vika.. nyt tosin kerrankin kun kesän alussa lähettelin satoja hakemuksia niin ei tullut mitään muuta kun paha mieli :D nyt taas sama rumba, olis niin mahtavaa jos sais sellasen kivan joustavan työn joka sopii opintojen ohelle ja josta sais esim. kesätyöpaikan mut hohhoijaa on kyllä niin 0/5 turhauttavaa hommaa. tosin nyt kun oon syksyllä taas muutamaan paikkaan hakenut niin on jopa muutamasta paikasta vastattu, huomaa että ehkei nyt oo niin paljoa hakijoita kun kesällä. jos sulla ei tuo koulupaikka natsaa niin koita säkin ihmeessä (tai miksei vaikka saisitkin sen) !

      tosi kiva kuulla jos piristi, tulee itellekin hyvä fiilis :) kirjotin anonyyminä tuon aiemman kun oon niin nolo. tykkään muutenkin sun blogista ja kirjotustyylistä, oon oikeestaan seurannut jo kauemmin myös sun aikasempiakin blogeja. musta tuntuu et samaistun suhun tosi paljon vaikka varmaan aika erilaisia ollaankin.

      Poista
    3. Kesätyön saaminen on tyylii yhtä todennäköstä ku lottovoitto.. Niitä hakijoita on vaan niin naurettavan paljon. Onneksi tosiaan nyt syksyllä sitten on todennäköisempää päästäkin jonnekin. Yksi paikka jo itseasiassa kiikarissa itsellä :D

      Anonyyminä kirjoittaminen ei haittaa mitään, vaikka tottakai kiva että nyt uskalsit nimellä pistää! Kauheen kiva kuulla, että tykkäät tästä blogista :>

      Poista
  2. Tää teksti on ku oisin ite kirjottanu. Ois niin kiva tutustua suhun, mut oon kovin awkward, enkä osaa ylläpitää keskustelua. :'D Voimia kuitenkin jaksamiseen sinne! <3 vaikutat tosi ihanalta ja välittävältä ihmiseltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle voi aina laittaa vaikka vaan tälleen kommenttejakin, vaikkei mihinkään jatkuvaan keskusteluun tuntuisi kykenevän. :> Kiva kuulla, että kiinnostusta kuitenkin löytyy ja olet tuota mieltä!
      Voimia itsellesikin <3 Jotenkin lohdullista kuulla, että joku ymmärtää, vaikka myös samaan aikaan säälittää, että samankaltaisten asioiden kanssa muutkin painii.

      Poista